Kind op 1 ontWIKKEL

Nr. 1 - Hoogbegaafdheid

(Hoog)begaafdheid in de kijker

Het verder ontwikkelen van het onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen heeft tot en met schooljaar 2022-2023 een vaste plaats binnen ons samenwerkingsverband. Dankzij een subsidie van OCW kunnen we vol inzetten op ontwikkeling, training en scholing over dit onderwerp. We houden je vanaf nu geregeld op de hoogte. Heb je nieuws dat je wilt delen? Stuur een mail naar atick@swvkindop1.nl.
Akke ondersteunt ons met de projectuitvoering.

Dank voor hoge respons op inventarisatieonderzoek

Tachtig procent van de scholen reageerde op onze vragenlijst naar hoogbegaafdheid in de eigen school. Dank aan allen! Zij spraken namens 12.557 leerlingen. Het onderzoeksrapport is momenteel in de maak. Twee eerste resultaten zijn:

  • Vijftig procent van de scholen heeft de laatste jaren scholing over (hoog)begaafdheid gevolgd.
  • Twee├źnzestig procent van de scholen heeft structureel aandacht voor deze leerlingengroep.

Wil je de vragenlijst alsnog invullen? Alle informatie is welkom. Via onderstaande knop kun je jouw kennis en ervaring delen.

Vragenlijst

Tijl Koenderink neemt ons mee in de wereld van (hoog)begaafdheid

Onze startdagen HB in oktober kon wegens corona niet doorgaan. De activiteiten zijn opgesplitst in deelactiviteiten. Tijl Koenderink zorgde voor de opening met een keynote op video (knop hieronder).
Heb je dit gemist? Een aanrader om te bekijken. In de navolgende Q&A ging hij de discussie aan met medewerkers uit het werkveld. Deze Q&A, vol met leuke en praktische tips voor leerkrachten, kun je terugkijken (knop hieronder).

Keynote video
Q&A

Scholing

De Stuurgroep heeft besloten volgend schooljaar in te zetten op brede scholing over (hoog)begaafdheid. Blended learning vormt de basis. Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt. Eind februari verwachten we een precieze tijdslijn te geven. Houd nu alvast een plaatsje vrij in je scholingsagenda voor volgend schooljaar.

Actuele informatie op onze website

Voor alle kennis over ons project is er een adres. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar of er iemand van jouw school of bestuur in de Stuurgroep zit? Surf naar: www.swvkindop1.nl/ontwikkel
Ook vind je hier te zijner tijd de agenda van alle activiteiten.

Stichting Kind op 1
Samenwerkingsverband voor passend primair onderwijs voor Oosterschelderegio en Walcheren
Adres: Evertsenstraat 100, 4461 XS Goes
Telefoon: 0113-228887
E-mail: info@swvkindop1.nl
Website: www.swvkindop1.nl

Verander uw abonnement    |    Bekijk online